Halk Bank Konut Kredisi İstenen Belgeler

Halk Bank Konut Kredisi Faiz Oranları

Halk Bank ülkemizdeki devlet bankalarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Her devlet bankasında olduğu gibi Halk Bankasında da farklı kredi türleri sıklıkla araştırılıyor. Devlet bankaları nispeten özel bankalara göre daha düşük faiz oranları sunduğu için insanlar tarafından da tercih ediliyorlar. Bu noktada tabii ki insanlar farklı konuları araştırıyorlar. Araştırılan konulardan birisi de Halk Bank konut kredisi için istenilen belgeler oluyor. Kredi çekerken hangi belgelerin istendiği insanlar tarafından merak ediliyor. Her banka kredi çekmek isteyen müşterilerinden farklı belgeler bekliyor.

Halk Bank Kredi Çekerken Hangi Belgeleri İstiyor?

Başta da belirtiğimiz gibi her banka kredi çekerken sizlerden farklı belgeleri istiyor. Bunun yanında bankaların farklı şartları da olabiliyor. Bu noktada Halk Bank konut kredisi için istenilen belgeler aşağıda yer alıyor. Halk Bankasından kredi almak istediğinizde bu belgeleri bulundurmanız gerekiyor.

Reklam
  • İlk şart tabii ki gelir belgesi oluyor. Banka aylık ne kadar para kazandığınızı bilmek istiyor. Sizlere yapacağı vade sayısını ve vereceği kredi miktarını da buna göre belirliyor.
  • Bunun yanında ikinci istenilen belge kimlik kartınız veya nüfus cüzdanınız oluyor. Banka şubede kimliğinizin fotokopisini çekiyor ve bunu alıyor.
  • Tabii ki bankanın istediği belgelerden birisi de konut kredisi çekme sözleşmesi oluyor. Bu noktada bunu da bankaya gittiğinizde şubede imzalatıyorlar. Sizin belgeyi götürmenize gerek kalmıyor.
  • Eğer serbest meslek çalışanı olarak çalışıyorsanız mutlaka bağlı olduğunuz meslek kuruluşundan üye kartı almanız gerekiyor.
  • Eğer özel sektörde çalışıyorsanız veya kendi işinizi yapıyorsanız SGK primlerinizin düzenli olarak ödenmesi gerekiyor. Bu noktada son 12 ayda en az 9 ay ödenmiş SGK isteniyor.
  • Eğer yeni evim kredisine başvuru yaparsanız üstünüze kayıtlı başka bir ev bulunmadığını gösteren belge isteniyor.
  • Yine konut tamamlama kredisine başvurursanız bu noktada yapılan inşaatın en az %70’inin tamamlandığını gösteren bir belge de sizlerden talep ediliyor.

Gelir durumunuza ve gittiğiniz şubeye göre istenilen belgelerde farklılıklar olabiliyor. Banka bu belgeler haricinde de sizlerden belge talebinde bulunabiliyor. Banka için en önemli kriter ise bu noktada gelirinizi gösteren belge oluyor. Özellikle düzenli ve yüksek miktarlı bir geliriniz varsa genellikle sorun çıkarmadan sizlere istediğiniz krediyi veriyor. Halk Bank konut kredisi için istenilen belgeler de bu şekilde oluyor. Bu belgeleri eksiksiz şekilde bankaya teslim etmeden kredi çekmeniz de mümkün olmuyor. Mutlaka bunları vermeniz gerekiyor.



Bir Yorum Yazmak İçin Buraya Tıklayın
Başa dön tuşu