ING Bank Konut Kredisi İstenen Belgeler

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranları

Ev almak istediğimizde konut kredileri artık kaçınılmaz olarak başvurduğumuz krediler oluyor. Evlerin fiyatlarının çok yükselmesi peşin olarak ev almamızı zorlaştırıyor. Bu noktada mutlaka bir krediye başvurmamız gerekiyor. Bu noktada araştırılan bankalardan birisi de İNG bank oluyor. Banka ev almak isteyenlere farklı konut kredileri sunuyor. Tabii ki insanların bu noktada araştırdığı konulardan birisi İNG Bank konut kredisi için istenilen belgeler nelerdir sorusu oluyor. İnsanlar kredi başvurusu yapmaya giderken ne tür belgeler götürmesi gerektiğini merak ediyor.

Banka müşterilerine farklı türde konut kredileri sunuyor. Bu noktada hem ikinci el bir ev alırken hem de sıfır bir ev alırken krediden faydalanmanıza olanak tanıyor. Bu noktada istenilen belgeler ise değişmiyor. İster ikinci el bir ev alın isterseniz de sıfır bir ev alın bu durumda aynı belgeleri toplamanız gerekiyor. Peki İNG Bank konut kredisi için istenilen belgeler neler oluyor?

Reklam

ING Bank Konut Kredisi Hangi Belgeleri İstiyor?

ING bank bir ev almak istediğinizde sizlerden tabii ki bazı belgeleri istiyor. Bu belgelerin bir kısmı kimliğiniz doğrulamak için bir kısmı ise alacağınız ev hakkında bilgi edinmek için gerekiyor. Bu noktada bu belgeleri bankaya vermeden kredi başvurusu yapmanız da mümkün olmuyor. İNG Bank konut kredisi için istenilen belgeler;

  • İlk olarak istenilen belge tabii ki kimlik kartınız, nüfus cüzdanınız veya ehliyetiniz oluyor. Banka ilk olarak sizin kim olduğunuzu doğrulamak istiyor. Bunun için de bu belgelerden birisini bankaya sunmanız gerekiyor.
  • İkinci olarak ihtiyaç duyulan belge İNG Bank konut kredisi başvuru belgesi oluyor. Bu belgeyi sizin çıkarmanıza gerek kalmıyor. Başvuru yapmak için bankanın şubesine gittiğinizde bu belgeyi orada sizlere imzalatıyorlar.
  • Eğer internet üzerinden başvuru yaparsanız bu durumda da internet üzerinden belgeyi imzalayabiliyorsunuz.
    İstenilen bir diğer belge tabii ki evin tapusunun fotokopisi oluyor. Banka alacağınız eve ne kadar kredi vereceğini belirlemek için fotokopiye ihtiyaç duyuyor. Bu noktada ikinci el ev alırsanız eve ekspertiz geliyor ve bir fiyat değerlemesi yapıyor. Banka buna göre kredi veriyor.
  • İstenilen belgelerden en önemlisi ise tabii ki gelir belgesi oluyor. Banka verdiği krediyi geri alabilmek istiyor. Bunun için de sizlerden düzenli bir gelirinizin olmasını bekliyor. Bankaya mutlaka bir gelir belgesi sunmanız gerekiyor. Maaş bordrosu da bu noktada gelir belgesi olarak kabul ediliyor.

Bu belgeler ile konut kredisine başvuru yapabiliyorsunuz.

 



Bir Yorum Yazmak İçin Buraya Tıklayın
Başa dön tuşu