İş Bankası Taşıt Kredisi İstenen Belgeler

İş Bankası Taşıt Kredisi Faiz Oranları

İş Bankası ülkemizde yapılan araştırmalarda her zaman en çok sevilen bankalara arasında bulunuyor. Bu noktada bankayı tercih eden kalabalık bir müşteri kitlesi de bulunuyor. Bu kitle bir kredi çekmek istediklerinde de yine İş bankasını tercih ediyor. Tabii ki bu noktada bazı araştırma soruları gündeme geliyor. Bu sorulardan birisi de İş Bankası taşıt kredisi için istenilen belgeler nelerdir sorusu oluyor. İnsanlar bir kredi çekmeden önce ne tür belgeleri toplamasını gerektiğini merak ediyor.

İş Bankası Taşıt Kredisi Hangi Belgeleri İstiyor?

Her bankada olduğu gibi İş Bankasında da kredi çekmek istediğinizde belirli şartlar sizleri bekliyor. Tabii ki banka özellikle taşıt ve konut kredisi gibi yüklü miktarda para vereceği sırada bu paranın bir şekilde kendisine gelmesini istiyor. Sizlerden bu noktada farklı belgeleri talep ediyor. İş Bankası taşıt kredisi için istenilen belgeler;

Reklam
  • İlk olarak tabii ki kimlik belgenizi istiyor. Bu noktada nüfus cüzdanınızın veya ehliyetinizin yanınızda olması gerekiyor.
  • Bankanın sizlerden istediği bir diğer belge tabii ki gelir belgesi oluyor. Bu noktada eğer maaşlı çalışan biriyseniz maaş bordronuzu eğer farklı bir iş yapıyorsanız gelir belgenizi eğer kendi işinizi yapıyorsanız da bu durumda yıl sonu gelir vergisi beyannamesini sunmanız gerekiyor.
  • Bunun dışında sıfır bir araç alacaksanız aracın proforma faturasının bir örneğini de bankaya bırakmanız gerekiyor. Eğer ikinci el araç alacaksanız bu durumda da mutlaka aracın ruhsatının fotokopisini bankaya vermeniz gerekiyor.
  • Bir diğer gerekli belge tabii ki sözleşme oluyor. Bankanın şubesine gittiğinizde sizlere gerekli olan sözleşmeler imzalatılıyor.

Bu belgeleri tamamlayan kişiler rahat bir şekilde İş Bankası’nın sunduğu taşıt kredisine başvuru yapabiliyor.

İş Bankası Kefil İstiyor Mu?

İş Bankası taşıt kredisi için istenilen belgeler nelerdir sorusundan sonra en çok araştırılan konu tabii ki bankaların kefil isteyip istemediği oluyor. Bankalar verdikleri parayı bir şekilde geri almak istiyor. Bunu da garanti altına almak için geliri yüksek birisinin kefil olmasını isteyebiliyor. Tabii ki burada kefil isteyip istemediği sizin gelir durumunuza göre değişiyor. Artık bankalar eskisi kadar kefil şartı aramıyor. Kendi gelirinizin düşük olması durumunda kredi başvurunuzu iptal ediyor ve onaylamıyor. Düzenli bir geliriniz varsa ve kredi taksitlerini ödeyebilecek kadar para kazanıyorsanız bu durumda da kefil şartı aramadan hızlı bir şekilde kredinizi banka hesabınıza yatırıyor. İş Bankası bu noktada hızlı çalışıyor.



Bir Yorum Yazmak İçin Buraya Tıklayın
Başa dön tuşu