TEB Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

TEB Konut Kredisi Faiz Oranları

TEB özellikle de Cepteteb hizmetinden sonra sıklıkla tercih edilen bankalardan birisi oldu. İnsanlar da kredi çekmek istediğinde bu bankayı da sıklıkla araştırmaya başladı. Bu noktada TEB Konut kredisi araştırması da sıklıkla yapılmaya başlandı. Bu noktada bankanın sunduğu faiz oranları ve vade oranları da merak edilenler arasında kendisini aldı.

TEB Konut Kredisi Faiz Oranları

TEB konut kredisi olarak 3 farklı seçeneği müşterilerine sunuyor. Bu noktada konut kredisi, iş yeri kredisi ve çevreci konut kredisini sizlere sunuyor. Konut kredisi adından da anlayabileceğiniz gibi apartman dairesi veya müstakil ev almak istediğinizde verilen kredi türü oluyor. İş yeri kredisi yine adından da anlaşılabileceği üzere dükkan veya ofis almak istediğinizde verilen kredi türü oluyor. Çevreci konut kredisi ise enerji sertifikası olan ve A veya B sınıfı belge alan binalar için verilen bir kredi türü oluyor.
Bunun yanında banka hem sıfır binalara hem de en fazla 5 yaşında olmak şartı ile ikinci el binalara kredi sunuyor. Bu noktada bankanın faiz oranları %2,05 ile %2,1 arasında değişiyor. Tabii ki bu oranlar hayat sigortası yaptırmanız durumunda geçerli oluyor. Eğer sigorta yaptırmazsanız bu durumda istenilen faiz %2,15 ila %2,2 oluyor. Tabii ki faiz oranları farklı kampanyalara göre farklılık gösterebiliyor. Bu noktada banka uzun süreli müşterilerine, kamu çalışanlarına veya emeklilere özel kampanyalar yapabiliyor. Eğer yakın bir zamanda kredi çekmeyi düşünüyorsanız mutlaka size en yakın TEB şubesine uğrayarak kredi faizleri hakkında ayrıntılı bilgi alın.

Reklam

TEB Vade Sayıları

TEB çekeceğiniz miktara göre farklı vade sayıları sunuyor. TEB Konut kredisi almak istediğinizde maksimum 120 ay vade yapıyor. Fakat çekeceğiniz miktar artıkça sunulan vade sayısı azalıyor. Bu noktada banka en fazla 10 milyon TL kredi sunuyor. Bu noktada değeri 20 milyon TL’yi geçen konutların en fazla %60’ına kredi verebiliyor. Bunun yanında bu aralıkta da vade sayısı çok düşüyor. Eğer çekeceğiniz tutar sıfır ev için 5 milyon TL’nin altında olursa bu durumda ise ev bedelinin en fazla %90’ına kredi sunabiliyor. Tabii ki bu oranlar devlet tarafından belirlendiği için banka müdahale edemiyor. Devletin belirlediği sınırlar çerçevesinde hizmet sunmak zorunda kalıyor.
İkinci el evlerde ise en fazla 5 milyon TL kredi sunabiliyor. Fiyatı 10 milyon TL’yi aşan evler için ise hiç bir şekilde kredi sunamıyor. Bu noktada herhangi bir vade sayısı da olmuyor.



Bir Yorum Yazmak İçin Buraya Tıklayın
Başa dön tuşu