Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi İstenen Belgeler

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları

Konutların fiyatları her geçen gün artıyor. Bu noktada konut kredisi adı altında verilen arsa, apartman dairesi, müstakil ev veya iş yerlerine ulaşmak da giderek zorlaşıyor. İnsanlar bu noktada bu tür bir yer almak istediklerinde konu kredisine başvurmak zorunda kalıyor. Peşin olarak bu tür bir taşınmazın sahibi olmak artık çok zor bir duruma gelmiş durumda. İnsanlar tabii ki bu noktada en uygun fiyat ile kredi çekmek istiyor. Farklı bankaları araştırıyor. Bir bankaya karar verdikten sonra ise istenilen belgeleri araştırıyor. Yapı Kredi Bankası konut kredisi için istenilen belgeler nelerdir sorusu da bu noktada sıklıkla soruluyor. İnsanlar Yapı Kredi’den bir kredi çekmek istediklerinde ne tür belgeleri hazırlamaları gerektiğini merak ediyor.

Yapı Kredi Konut Kredisi Başvurusu Hangi Belgeleri İstiyor?

Her banka sizlere kredi verirken bazı belgeleri istemekte. Özellikle de konut kredisi gibi yüklü miktarda para vereceği zamanlarda mutlaka sizlerden bazı belgeleri talep etmekte. Yapı Kredi Bankası konut kredisi için istenilen belgeler aşağıda yer almakta.

Reklam
  • İlk istenilen belge tabii ki kimliğiniz olmakta. Banka kimliğinizin fotokopisini başvuru yaptığınız şubede almakta. Bu noktada yanınızda sadece kimliğinizi bulundurmanız yetmekte. Herhangi bir şekilde fotokopisini çektirmenize gerek olmamakta.
  • İkinci ve en önemli şart hiç kuşkusuz maaş bordronuz, gelir belgeniz veya gelirinizi gösteren herhangi bir belge oluyor. Banka kredi verip vermeyeceğini belirlerken sizlerin ne kadar kazancının olduğunu göz önünde bulunduruyor. Hatta en önemli etmenlerden birisi kazancınız oluyor.
  • Bankanın sizlerden istediği bir diğer belge tabii ki alacağınız evin tapusunun fotokopisi oluyor. Gerek sıfır bir bina olsun gerekse de ikinci el bir bina olsun mutlaka evin tapusunun fotokopisi gerekiyor.
  • İstenilen bir diğer belge sözleşme oluyor. Tabii ki konut kredisi başvuru sözleşmesini doldurmanız gerekiyor. İnternet üzerinden başvuru yaparsanız bu belgeyi online olarak şubeden başvuru yaparsanız da kağıt üstünde sözleşmeyi doldurabiliyorsunuz.

Bu belgeleri topladıktan sonra süreç başlıyor. Banka eğer başvurunuzu olumlu olarak değerlendirirse bu durumda paranızı anında hesabınıza yatırıyor. İstediğiniz eve kavuşmanızı bu sayede sağlıyor. Tabii ki banka evin tüm kredi taksitleri bitene kadar evin üstüne bloke koyuyor.

Yapı Kredi Kefil İstiyor Mu?

Yapı Kredi Bankası konut kredisi için istenilen belgeler nelerdir sorusundan sonra en çok merak edilen kefil isteyip istemediği oluyor. Bu noktada eğer geliriniz kredi çekmek için düşük ise sizlerden kefil şartı bekleniyor.



Bir Yorum Yazmak İçin Buraya Tıklayın
Başa dön tuşu